MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Tuesday, March 15, 2011

CACAK STROBERI JER SENANG...

ASSALAMUALAIKUM wbt

MOOD pagi ini sangat mengantuk.
Kelakar betul bila alarm telefon bimbit berbunyi saya masih mamai-mamai lagi.
Sebenarnya saya sedang mimpi duduk di kerusi urut shopping kompleks.
Huhuhu... sedapnya diurut tiba-tiba kerusi berbunyi minta ditambah duit lagi.
Saya mengangkat sedikit badan menoleh ke kanan di mana tempat duit perlu dimasukkan.
Eh! Apasal kerusi urut ni menyala-nyala pulak.
Lepas tu ada tulis 'snooze' dan ada tulis 'stop' minta ditekan salah satu.
Saya memandang kebingungan dan rasanya dalam tiga saat baru tersedar itu paparan telefon bimbit yang menyuruh saya segera bangun...
huwa.. huwa... huwa....!

Pukul berapa saya tidur malam tadi?
Oh! Saya tidur jam dua ketika semua orang sudah berdengkur lama.
Bukannya menyiapkan tempahan tapi menunaikan permintaan kakak dan adik yang pulang ke kampung sempena hari lahir ibu semalam.
(p/s: Baru tersedar tidak ada entri hari lahir ibu... sibuk.. sibuk dan sangat sibuk ya, dengan tempahan dan pelbagai aktiviti.. nanti kemudian akan saya muatkan di sini).

Ketika dua batang jarum jam tegak 90 darjah, saya baru saja mengulit tart shell.
Semua tempahan yang 200 biji telah dilangsaikan, jadi sekarang nak menunaikan permintaan orang pulak.
1.30 pagi crust sebanyak 75 biji telah siap dibakar dan 50 darinya telah diisi krim dan coklat. Ohoooo... saya sudah tidak larat hendak mengukir corak bunga padi yang menjadi kegilaan masa kini.
Teringat buah strawberry yang tinggal beberapa biji, teringat pula kombinasi strawberry bercicah coklat dan hasilnya....

Tadaaaaaaaaaaaaaaaa!

cheese tart pakat2 senyum walaupun dah pukul 2 pagi... hehehe..

Mujur ada strawberry, kalau tidak mungkin saya tidur jam 3 pagi...
jom-jom nyanyi lagu P Ramlee... "pukul 3 pagi......"

Mood sekarang: Dah segar bugar lepas pekena nescaffe panas satu cawan... hehehe.

14 comments:

  1. kak,atie pun wat cheese tart jgk mlm td.. 1st time buat. alhamdulillah m'jadi hehe kenapalah baru skrg atie nak try buat cheese tart. best sgt2 rupanya:)nanti lenkali leh la atie taruk stoberi jgk ye hehe

    ReplyDelete
  2. Pagi Sari,

    anak knur suka mkn tart...sejauh ini tart telur aje yg knur dah buat...hehehe

    ReplyDelete
  3. sedap tu..nnt nak try la...
    entah jd ke tidak..kalau tengok resepi mcm senang jer..

    ReplyDelete
  4. nasib baik ada stoberry kan kak...dapat juga menyelamatkan keadaan..eheheh....

    pagi2 tgk cheese tart akak ni rasa mcm nak order je lah...blh x kak??

    ReplyDelete
  5. menyelerakan..tp ila kuranglah tart ni...hhehee

    ReplyDelete
  6. Atie @ ejay, taruh strawberry lagi senang... hehehe

    ReplyDelete
  7. Knur, first time belajar buat tart dulu, sy buat tart telurlah, melepek jer kastardnya tu maklumlah baru belajar... hahaha

    ReplyDelete
  8. Ainnoraini, kalau tengok rsepi mmg senang tapi penatnya macam nak pengsan.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. Mamamya, itulah, cayang cik stroberi... hihihi

    ReplyDelete
  10. Ila, pertama kali jumpa org kurang gemarkan tart... Ila lah tu... hehe

    ReplyDelete
  11. kak, nk resepi cheese tart boleh?

    ReplyDelete
  12. Violet Blue, ada di link tart, mgkin lain kali akak akan update lagi rsepi sbb ramai yg bertanya ni... insyaAllah..

    ReplyDelete
  13. singgah sini tujuan nak kenal2 dapat dari blog mat gebu..wahhh nampak sedao tart akak tue...Tapi angah punya trend mark kenapa beli kalau bole buat kan??sebab angah suka jenis mencuba...
    ooo ye tak salah kan..angah ambil resepi akak..macam mana buat tart tue jd cantik ngan blueberry & strawberry yg berdaun tue..cantikkkk

    apa pun angah 4llow akak

    ReplyDelete
  14. AngahSayang2314, wah! Kita sekepalalah ni, prinsip yg sama, kalu bleh buat, kita buat.. hehe. Silakanlah utk berkongsi rsepi, kalau ada apa2 nak tanya boleh email akak di iman_300100@ymail.com

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

MAKAN-MAKAN DI HARI CUTI

Assalamualaikum... BERAKHIR sudah cuti panjang hujung minggu. Cuti sempena Hari Pertabalan Yang DiPertuan Agong yang jatuh pada hari ...